bugün
yenile
    1. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      -tüm canlılarda bulunur. -seçici geçirgen ve esnek yapıdadır. -protein, yağ ve karbonhidrattan oluşur. -hücrenin ve sitoplazmanın büyünlüğünü sağlayarak hücreyi dağılmaktan korur. -madde alışverişini gerçekleştirir. -dış yüzeyinde bulunan reseptörler sayesinde hücrelerin birbirlerini tanımasını sağlar (reseptörler glikoprotein yapıdadır). -su, mineral, gaz, glikoz, aminoasit, yağ asitleri, gliserol ve vitaminler hücre zarından geçebilir. -protein, polisakkarit, yağ, enzim, atp, nükleik asit (dna, rna) hücre zarından geçemez.
      1birbirlerini tanıması sağlayan reseptörler glikoprotein yapıdadır - gelirkenbiraalsana 02.12.2016 00:40:18 |#3024969
    2. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    3. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sodyum(na+), potasyum(k+) ve klor(cl-) iyonlarının geçişi sırasında milivolt düzeyde elektrik akimi oluşur. bu oluşum vücudun normal çalışmasına devam etmesini sağlar.
    4. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      hücre zarından; küçük müleküller büyük moleküllere göre, nötr moleküller iyonlara göre, negatif iyonlar pozitif iyonlara göre, yağda çözünenler vitaminler çözünmeyenlere göre, yağı çözenler çözemeyenlere göre daha hızlı geöiş yapar. hücre zarından geçebilen maddeler: -su -mineral -gaz -glikoz -amino asit -yağ asitleri -gliserol -vitaminler hücre zarından geçemeyenler: -protein -polisakkarit -yağ -enzim -atp -nükleik asit (dna-rna)
    5. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      seçici bir ablamız yani öyle cüsseye bakmaz